DUNCAN VAN DER VELDEN

DV PHOTOGRAPHY

IK, EEN SCHRIJVER?

Op dit moment ben ik bezig om de laatste hand te leggen aan mijn allereerste boek, getiteld “Een Dubbele Overwinning – Storm In Mijn Hoofd”. Het vertelt over de intensieve EMDR-therapie die ik in 2018 heb ondergaan om mijn ervaringen als beroepsmilitair tijdens de bloedige burgeroorlog in het Voormalig Joegoslavië in de jaren ’90 een plek te geven.

Het boek bundelt de dagboekverslagen die ik in die tijd heb geschreven. Daarmee geef ik niet alleen een persoonlijke en intieme blik in mijn behandeling, maar ook in mijn eigen verleden.
Het boek heeft als doel om inzicht te geven in wat het betekent om te worden behandeld voor psychologisch trauma, en welke effecten dat op jou, maar ook op je naaste omgeving heeft.

Er zijn heel veel mensen die net als ik een psychologisch trauma hebben opgelopen, maar dat niet eens van zichzelf beseffen. Militairen net als ik, maar ook politieagenten, brandweermannen, artsen en verpleegkundigen, slachtoffers van een ongeval, geweld of misbruik, maar ook mensen die daarvan getuige waren. En er zijn nog zoveel meer voorbeelden te noemen. Mensen die, kortstondig of langdurig, dingen hebben meegemaakt die je niemand gunt. Mensen die sindsdien met vage, soms intense, maar vooral onverklaarbare en dus ook onbegrepen klachten worstelen.
Ook ik heb er meer dan 20 jaar mee rondgelopen. Door mijn trauma’s te negeren ben ik lichamelijk volledig gesloopt – het heeft me uiteindelijk zelfs in een rolstoel gezet.
Nu ik de juiste hulp heb gekregen gaat het weer goed met me. Ik gun het al die anderen om ook de juiste hulp te krijgen. Door mijn verhaal te vertellen hoop ik hen te inspireren om de eerste stap naar herstel te zetten.

Ik hoop begin 2020 mijn boek te publiceren!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 DUNCAN VAN DER VELDEN

Thema door Anders Norén